Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten

Grindgat

    e: info@grindgat.nl

Open Water Zwemmen Maastricht

Briefing midsummer long distance 2 juli 2022

Zie hieronder de toelichting op de zwemroute op 2 juli.

Het gaat om een onbegeleide tocht. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het welslagen van de tocht. Er zullen desalniettemin 2 snelle moterboten op het parcours aanwezig zijn in het geval je hulp nodig hebt. Steek daarvoor je hand op.

Een zwemboei is bij deze tocht verplicht.

Zie hieronder de route. Je kunt: 4, 6, 8 of 10 KM zwemmen.

4KM: Volg de rode pijlen vanaf de start richting het grote eiland in het grindgat. Ga om dit eiland heen en zwem richting de Maastoegang. Draai linksom en blijft 300/400 meter aan de linkerkant van de Maas zwemmen. Steek over bij de eerste boei die aan de overkant ligt. Zwem vervolgens van boei naar boei langs de rechteroever van de Maas. LET OP middendoor in de vaarweg zwemmen is verboden dus voordat je oversteekt goed kijken of het veilig is. Er zullen motorboten aanwezig zijn om je hierbij te assisteren. Op het 4KM punt bij de trap kun je uitstappen en teruglopen via de Eijsderbeemden (zie stippellijn). Als je niet op blote voeten wil lopen door het gras mag je slippers in een kruiwagen neerleggen die naar het 4KM punt worden gebracht. Bij het 4KM punt zijn waterflesjes en bananen. De laatste 50 meter naar de Waolenwiert kun je zwemmen of je kunt vragen of een bootje je ophaalt.

6KM: Zwem verder richting Eijsden en ga vanaf het 4KM punt nog 4 boeien voorbij. Bij de keerboei zullen een aantal extra skippyballen liggen zodat je zeker bent dat je bij het keerpunt bent. ls je niet op blote voeten wil lopen door het gras mag je slippers in een kruiwagen neerleggen die naar het 4KM punt worden gebracht. Bij het 4KM punt zijn waterflesjes en bananen. De laatste 50 meter naar de Waolenwiert kun je zwemmen of je kunt vragen of een bootje je ophaalt. Zwem terug (aan dezelfde kant als dat je heen hebt gezwommen en stap uit bij het 9KM bord met de trap. 

8KM: Als je 8KM wil zwemmen mag je dezelfde route terugzwemmen als je tot aan het 4KM punt hebt afgelegd. Bij het 4KM punt zijn waterflesjes en bananen.

10KM: Als je 10KM wil zwemmen mag je dezelfde route terugzwemmen als je tot aan het 5KM keerpunt hebt afgelegd. Bij het 4KM punt zijn waterflesjes en bananen.
 

Kijk hier naar de dronebeelden van de route.