Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten

Grindgat

    e: info@grindgat.nl

Open Water Zwemmen Maastricht

Deelname voorwaarden bij te organiseren evenementen

Dit is alleen van toepassing voor eventuele evenementen die gedurende het jaar worden georganiseerd. De voorwaarden voor deelname aan de grindgat zwemmers als club staan op de clubpagina's

https://club.grindgat.nl/veiligheid
https://club.grindgat.nl/vrijwaring

 

Algemeen

Voor ieder evenement kunnen voorwaarden variëren. Je krijgt altijd een briefing voor het specifieke evenementen met extra informatie. De algemene deelname voorwaarden staan hieronder:

De tocht is een afstand waarbij geen verplicht wedstrijdelement aanwezig is. Bij de prestatietocht is de zwemslag vrij. De minimale leeftijd voor deelname aan de prestatietocht is 16 jaar op de dag van deelname.

Beschikbaar gestelde caps dienen door de deelnemers duidelijk zichtbaar te worden gedragen.

Het is de zwemmers alleen na toestemming van de scheidsrechter toegestaan speciale uitrustingsstukken te dragen gedurende de tocht. Onder speciale uitrustingsstukken kan o.a. worden verstaan zwemvliezen, mono-vin etc. In voorkomende gevallen kan de scheidsrechter speciale voorwaarden verbinden aan deelname met gebruik van deze hulpmiddelen. Voor het gebruik van zwembrillen, neusclips en oordoppen is geen speciale toestemming nodig.

Het meenemen van spelmateriaal is niet toegestaan.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor enig letsel, schade of leed, van of aan de deelnemer of zijn of haar eigendommen.

De wedstrijdleiding kan in overleg met de organisatie van de tocht een tijdlimiet vaststellen. Bij overschrijding daarvan kan een deelnemer uit het water worden genomen. Er is in dit geval geen restitutie van het startgeld.

De wedstrijdleiding kan in voor en/of tijdens een wedstrijd waarbij weersomstandigheden voordoen, waardoor het houden casu quo voortzetten van een wedstrijd gevaar voor de deelnemers kan opleveren, kan – ter beoordeling van de scheidsrechter – de wedstrijd te worden onderbroken casu quo afgelast.

Alleen als de wedstrijdleiding besluit voorafgaand aan de start van het eerste programma om de wedstrijd geen doorgang te laten vinden, heeft de deelnemer recht op teruggaaf van het startgeld.

 

18 jaar of ouder:

Hierbij verklaar ik gezond en fysiek fit genoeg te zijn voor deelname aan de door mij gekozen afstand bij Grindgat.nl

Ik verklaar de gekozen afstand binnen de door de organisatie gestelde tijd te kunnen voldoen. Ook verklaar ik tijdens de zwemtocht alle aanwijzingen van door de organisatie aangestelde personen op te volgen.

Als deelnemer neem ik volledige verantwoordelijkheid voor alle risico’s betreffende het zwemmen in (open) water.

 

Onder 18 jaar:

Indien de deelnemer een leeftijd heeft jonger dan 18 jaar verklaart bij deze een van de ouders of begeleiders zijn of haar akkoord met het onderstaande:

Hierbij verklaar ik dat de deelnemer gezond en fysiek fit genoeg is voor deelname aan de door mij gekozen afstand bij Grindgat.nl.

Ik verklaar dat de deelnemer de gekozen afstand binnen de door de organisatie gestelde tijd te kunnen voldoen. Ook verklaar ik tijdens de zwemtocht alle aanwijzingen van door de organisatie aangestelde personen op te volgen.

Als begeleider van de deelnemer neem ik volledige verantwoordelijkheid voor alle risico’s betreffende het zwemmen in open water.

 

Overig

Ter aanvulling op bovenstaande bepalingen zijn de reglementen van de KNZB van toepassing als er sprake is van een voor de KNZB georganiseerd evenement. Deze reglementen zijn te vinden op deze pagina.