Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten

Grindgat

    e: info@grindgat.nl

Open Water Zwemmen Maastricht

Doneer € 25 of word lid en ontvang de unieke GRINDGAT.NL 2024 badmuts!

Vanaf 1 juni 2024 is de trap weer aanwezig aan de Maas.

Deze trap is er gekomen op initiatief van de Grindgat zwemmers. Gebruik hem bedachtzaam. Stijg af en zwem in de Maas op reigen risico. Duiken en springen is niet mogelijk vanwege ondiep water en mogelijke onzichtbare objecten onder water. Wees je bewust dat je in onbeheerd natuurwater gaat zwemmen. Hieraan zijn risico's verbonden. Houd je aan de regels en wees bewust van andere watergebruikers zoals roeiers en (motor)boten. Realiseer je dat het verboden is om in kanalen en in de vaarweg van rivieren te zwemmen. Daarbij willen we je erop attenderen dat het in België sowieso verboden is om in rivieren of kanalen te zwemmen. De overkant van de Maas is België. Volgens onze interpretatie kun je naar rechts zwemmen tot aan de laatste boei (voor de ingang naar het grindgat) en je kunt naar links zwemmen tot aan de ingang naar de haven van Watersportvereniging Eijsden. Informeer jezelf via: Artikel 6.33c Scheepvaartreglement Gemeenschappelijke Maas. Aan deze pagina van de grindgat zwemmers kun je geen rechten ontlenen in geval van onenigheid met handhavers over jouw zwemrecht.

Hang altijd een vlag uit als je gaat zwemmen zodat de roeiers weten dat je er bent! En informeer je via Rijkswaterstaat hoe het met de stroming is.

Lees hier de positieve beoordeling van Rijkswaterstaat voor de aanleg en het onderhoud van deze seizoensgebonden trap.

Deze trap komt er dus ieder jaar door inspanningen van de Grindgat Zwemmers.

Laat het niet aan het toeval, maar steun ons en betaal jaarlijks mee voor het gebruik van de trap. Daarvoor hebben we een aantal donatiebedragen waaruit je kunt kiezen. Wees een sociale zwemmer!

Als je 25 euro doneert, wordt je tevens lid van de Grindgat Zwemmers en ontvang je de unieke Grindgat Zwemmers badmuts en je kunt dan ook meedoen met de trainingen van de grindgat zwemmers! Meer info op grindgat.nl/inschrijven.

 

 

 

 

Waar vind je de trap?

De trap is te bereiken via de Eijsderbeemden en wel door te parkeren op de parkeerplaats aan het einde van de Kasteellaan in Oost-Maarland. Van daaruit loop je het natuurgebied binnen en volg je het pad rechtdoor naar de Maas. Als je bij de Maas aankomt zie je aan je rechterhand een groot bord met een 9 erop. Bij dat bord vind je de trap.

Tijdens de periode dat het grindgat met teveel blauwalg kampt zwemmen de Grindgat Zwemmers in de Maas. Zij hangen de vlag uit zodat de roeiers van MWC weten dat we er zijn. Alles voor de veiligheid.