Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten

Grindgat

    e: info@grindgat.nl

Open Water Zwemmen Maastricht

Maastrap voor open water zwemmers

De Maastrap is weggespoed tijdens de overstroming van de zomer 2021. In 2021 zal geen poging meer worden gedaan om een nieuwe trap aan te leggen. Per 1 juni 20222 zal er weer een nieuwe trap worden gelegd.

Deze trap is er gekomen op initiatief van de grindgat zwemmers. Gebruik hem bedachtzaam. Stijg af en zwem in de Maas op reigen risico. Houd je aan de regels en wees bewust van andere watergebruikers zoals roeiers en (motor)boten. Realiseer je dat het verboden is om in kanalen en in de vaarweg van rivieren te zwemmen. Daarbij willen we je erop attenderen dat het in België sowieso verboden is om in rivieren of kanalen te zwemmen. De overkant van de Maas is België. Volgens onze interpretatie kun je naar rechts zwemmen tot aan de laatste boei (voor de ingang naar het grindgat) en je kunt naar links zwemmen tot aan de ingang naar de haven van Watersportvereniging Eijsden. Informeer jezelf via: Artikel 6.33c Scheepvaartreglement Gemeenschappelijke Maas. Aan deze pagina van de grindgat zwemmers kun je geen rechten ontlenen in geval van onenigheid met handhavers over jouw zwemrecht.

Lees hier de positieve beoordeling van Rijkswaterstaat voor de aanleg en het onderhoud van deze seizoensgeboden trap.

We bieden alle gebruikers van deze zwemtrap de mogelijkheid om te doneren om zo de kosten van aanleg en onderhoud draagbaar te houden om de trap ook in volgende jaren te kunnen blijven aanleggen en onderhouden. Doneer gerust zo vaak als je wil! Hartelijk dank op voorhand.

Waar vind je de trap?

De trap is te bereiken via de Eijsderbeemden en wel door te parkeren op de parkeerplaats aan het einde van de Kasteellaan in Oost-Maarland. Van daaruit loop je het natuurgebied binnen en kies je het paadje dat schuin naar rechts loopt richting de Maas. Eenmaal bij de Maas loop je 10 meter stroomopwaarts (richting Eijsden) en vind je een klein toegangspad naar de trap die naast een boom ligt.

Tijdens de periode dat het grindgat met teveel blauwalg kampt zwemmen de Grindgat Zwemmers op dinsdagavond en vrijdagavond om 19u. Zij hangen de vlag uit zodat de roeiers van MWC weten dat we er zijn. Alles voor de veiligheid.